TÖRTÉNETÜNK

“Az idő csalóka. Az egyik nap még álmodozol, a másik nap meg valóra válik az álom.”

 

Mindig is szerettem sütni, ez sosem volt újdonság – ám az első burkolt tortám ébresztett rá arra, hogy mennyire beleszerettem a házi cukrászkodásba. Úgy kezdtem, ahogy sokan mások: videókat néztem, sokat tanultam, képeztem magam mind egyénileg, mind elismert szakemberek oktatása nyomán. És persze rengeteget gyakoroltam. Így jutottam oda, ahol most vagyok.

 

Aztán idővel egyre többre vágytam: egy bizonyos ponton már nem volt elég, hogy csak hobbiból süssek; a szenvedélyem még magasabb szintre akartam emelni. Így jutottam el többek között olyan inspiráló és kiváló szaktekintélyek képzésére, mint:

 

Kadi Fatiha – akinél varázslatos cukorbabát készítettem,

Farkas Vilmos – akitől tűzokádó sárkányt tanultam,

Violet And The Botanist – akinél a cukorvirágok csodálatos világa varázsolt el,

vagy épp Sylvia Elba – aki az ostyavirágokkal való díszítés művészetét ajándékozta nekem.

 

A rengeteg tanulás után már csak az hiányzott, hogy hivatalosan is elismertté tegyem a cukrászművészet-tudásom. A Focus Oktatásközpontban szereztem meg a szakirányú végzettséget. Immár tényleg elmondhattam: cukrász lettem!

Az út megnyílt, hogy megrendelésre egyedi tortákat készíthessek. A következő lépés a névválasztás volt. Így született meg a Zimma Cake, ami a gyermekeim keresztnevéből áll össze: Zita és Emma.

 

Több, mint 500 álomszép torta, számtalan mesés figura, sütemény és desszert bizonyítja azt, hogy megtaláltam életem célját. Boldog vagyok, hiszen rengeteg pozitív visszajelzést, örömteli fotót és elégedett, visszatérő megrendelőt kaphattam a cukrászat révén. Számomra beigazolódott, hogy jó úton haladok. Imádom a munkámat, élvezem a kihívásokat, és azt, hogy sosem hagyom abba a tanulást és a fejlődést. Örömmel tölt el, hogy a hobbim egyben a munkám is – sőt, a hivatásom!